Activiteiten

In onze Brede School   hebben de kinderen de mogelijkheid om na school aan activiteiten deel te nemen. Deze activiteiten vinden plaats in alle voorzieningen waar de Brede School   over beschikt: activiteitenplein, BSOruimtes Michiel, peutergroep Wigwam, de wijktuin, de gymzaal, de handvaardigheidsruimte, speelzaal, verschillende ICTmogelijkheden, e.d.

In de eerste periode van elk nieuw schooljaar besteden we veel aandacht aan het opbouwen van goed contact tussen kinderen en leerkrachten en tussen de kinderen onderling. Zo leggen we samen een goede basis om onze kinderen dit schooljaar ook weer een flinke sprong in hun ontwikkeling te laten maken. Openingsactiviteiten bieden extra kansen om te werken aan een goede en veilige sfeer in de hele school.
Door het jaar heen organiseren de school en de oudervereniging tal van leerzame, leuke en sportieve activiteiten. Deze activiteiten worden altijd aangekondigd in de nieuwsbrief die de kinderen mee naar huis krijgen. Vaak vragen we de ouders om met de voorbereidingen en tijdens de activiteiten te helpen. Via de digiDUIF en de Ruytertjes worden de actuele datums bekend gemaakt, houdt deze goed in de gaten!
 

De eerste weken
 in de eerste weken van het nieuwe schooljaar gaan de groepen 7 en 8 gaan op kamp.
 Voor de groepen 1 t/m 6 vinden in die week openingsactiviteiten plaats.

                                                                      
Oliebollendinsdag
In de week van de Nijmeegse kermis (meestal de eerste week van oktober) bakken ouders oliebollen voor de kinderen. Een smakelijke traditie!

 

Sinterklaas
Vol verwachting klopt ons hart. Ook dit schooljaar brengt de Sint natuurlijk weer een bezoek aan de school. We vieren Sinterklaas op 5 december

 

Kerst
Op donderdagmiddag voor de Kerstvakantie organiseert de oudervereniging een kerstmarkt voor alle kinderen en hun ouders. Op donderdagavond is er dan een kerstviering van alle groepen in hun eigen groep.

 

Kinderboekenweek en Nationale voorleesdagen
Lezen, leren lezen en vooral het plezier in lezen verdient elke dag onze aandacht.   Ook dit schooljaar besteden we extra aandacht aan de  Kinderboekenweek en aan de Nationale Voorleesdagen. Samen met de medewerkers van de Bieb op School organiseren we verschillende lees-, schrijf--en luisteractiviteiten.

 
Lekker fit op de Michiel
Met regelmaat staat het thema 'Gezonde leefstijl' centraal. Wordt er weer een gezonde boterhammenwedstrijd gehouden? Doen we weer een gezamenlijke warming-up voor iedereen?

Onze sportdocent Anouk Janssen zorgt samen met de gezondheidsmakelaar van de GGD en in samenwerking met het team vast en zeker weer voor een leuk en leerzaam programma.

 

Carnaval
In de carnavalsweek heet onze school 'de DOLLE KNOTS'. Het is dan een dolle boel op school. Een verkleedpartij, gekke spelletjes, lekker hossen, een polonaise, een optocht, … het kan allemaal met carnaval!

Op vrijdag luiden we het carnavalsweekend in! Die dag gaan de groepen 1 t/m 4 tot 12.00u naar school. De groepen 5 t/m 8 hebben dan een normaal rooster tot 14.00u. 

 

Pasen
De paashaas is dit schooljaar ook weer van de partij. Waar verstopt hij zijn eieren dit jaar? Groep 1 t/m 4 zoekt eieren op woensdag, donderdag of vrijdag voor Pasen. Groep 5 t/m 8 krijgt een traktatie en doet een spelletje 'eitje tik'.

 

Sportdag
Op een vrijdag rond mei gaan we met alle kinderen naar de velden van SCH voor de jaarlijkse sportdag. Lekker bewegen! Teamspirit staat voorop, maar er worden ook individuele kwaliteiten gemeten.

       

Topdag op de Michiel
Ieder kind is een Topper en daarom organiseren we ieder jaar een Topdag. Alle kinderen van de Brede School Michiel de Ruyter, worden op deze dag vermaakt met een circuit van verschillende workshops. Actief en creatief genieten dus. Helemaal top!

 

Schoolreis
In mei (woensdag) gaan de groepen 1 t/m 6 op schoolreis. Waar de reis dit jaar naartoe gaat, is nog niet bekend. We weten ook nog niet of alle groepen naar dezelfde locatie gaan of dat we voor twee verschillende locaties kiezen. De keuze die we maken is afhankelijk van veiligheid, bereikbaarheid en entreeprijs.

 

Er op uit met de klas
Kinderen genieten erg van alle activiteiten die we op en rondom school organiseren. Maar het is natuurlijk ook hartstikke leuk om er eens met de hele klas op uit te trekken. Dat doen we dan ook. Kijk maar:

  • Theater en bioscoop   
    Jaarlijks bezoeken alle kinderen een  theater- of dansvoorstelling en een film.
  • Museum                     
    Jaarlijks wordt via Cultuur en School Nijmegen  een aanbod gedaan welke museade kinderen dit jaar kunnen bezoeken.
  • Excursies                   
    Op basis van de thematische programmering worden  passende uitstapjes gezocht in de omgeving.